Presse     Facebook     Søg

Topscorerens afløser på pletten i Vejgaard

KA i VejgaardEfter to hjemmebanenederlag i træk trængte Brabrand-spillerne lørdag til at få en sejr og tre point på kontoen for at holde sig med i spillet om oprykning til 1. division. Og det gik da også – mere eller mindre – efter planen i Aalborg lørdag eftermiddag, hvor Brabrand fightede sig til en 2-0 sejr over Vejgaard i en lidt alternativ opstilling end vanligt. Topscorer Lasse Møberg blev nemlig ikke klar til kampen pga. en skade.

Med syv mål i 10 kampe – og dermed samlet topscorer i 2. division – har Lasse Møberg haft uvurderlig betydning for Brabrand i denne sæson. Det var derfor store fodspor at skulle træde i for reservespiller Kasper Andersen, der af trænerstaben var blevet givet en plads i startopstillingen som spydspids for Brabrand. Og det gjorde han ganske glimrende, eftersom han kort før pausefløjt scorede til 1-0 for Brabrand på et flot indlæg fra Jesper Brinck ved højre baglinje.

Kasper fik chancen fra start i dag, lidt fordi han har nogle af de kvaliteter, som Møberg har – det er jo fedt at se, at vi har en, der kan kopiere nogle af de ting lidt, når vi spiller på den her måde,” lød det fra cheftræner Tom Søjberg om sin nye ”target man”.

KA scorer i Vejgaard

Jacob Linnet træder atter i karakter

Brabrand spillede generelt en rigtig fin 1. halvleg og havde godt styr på Vejgaard. Men efter halvlegspausen så det helt anderledes ud.

”Overordnet set er jeg godt tilfreds med spillet i dag, men mest på baggrund af 1. halvleg – 2. halvleg er meget blandet. De første 4-5 minutter rammer de hinanden rigtig godt, er duelstærke og følger gameplanen. I 2. halvleg fraviger vi gameplanen meget, er ikke skarpe i duelspillet og laver en del tekniske fejl, så bolden nemt smutter fra os. Men fra at være helt ude af rytme og mangler struktur, så begynder de pludselig at sætte et fint afleveringsspil sammen, og det er det, der fx sker, da vi scorer til 2-0. Det sker efter en fem-seks afleveringer, og så kommer der en iskold afslutning fra Jacob Linnet.”

Det var midtbanespiller Jacob Linnets tredje mål i denne sæson. Linnet har i det hele taget vist sig som en stærk profil for Brabrand i år, hvorfor han da også er blevet udnævnt til holdets viceanfører i de enkelte kampe, hvor holdets sædvanlige anfører, Jesper Brinck, har været ude med skade.

”Jacob har bevaret noget af niveauet fra 1. division og er begyndt at tage en masse ansvar efter vi mistede en del spillere i sommer. Han har overtaget andres plads og arbejder rigtig godt i hver eneste kamp,” udtaler Tom Søjberg om endnu en spændende profil for Brabrand i denne sæson.

Pengene afgør rækken

Dagens kamp var den 11. i sæsonen, og med 12 hold i puljen betyder det, at alle hold nu har mødt hinanden én gang. Brabrand ligger pt. på 4. pladsen i tabellen med 21 point efter 11 kampe. Det er Tom Søjberg fint tilfreds med, men han erkender også, at det er svært at hamle op med de mere pengestærke hold i forhold til oprykningsspillet. De seks bedste hold efter alle hold har mødt hinanden to gange, går videre til forårets oprykningsspil om en plads i 1. division.

Jeg synes, vi har fået de point, vi skulle have. Vi har leveret rigtig flot, i forhold til hvad man kunne forvente på nuværende tidspunkt, hvor vi har en ny gruppe, der skal finde en ny kultur og stadig er ved at finde hinanden. Det er – ikke overraskende – de pengestærke hold, der ligger over os i tabellen, og jeg forventer egentlig, at de investerer yderligere i spillere til nytår. Vores opgave er derfor at hænge på så længe som muligt, så vi stadig har en chance, når vi nærmer os sommerferien,” lyder det fra cheftræner Søjberg, der grundet manglende sponsorer i Brabrand IF ikke har mange midler at gøre med i forhold til tiltrækning og fastholdelse af spillere.

En anderledes præmis i dette års oprykningsspil er, at alle point i alle kampe tæller – da samtlige point i foråret tages med over i overrykningsspillet. Der venter derfor Brabrand endnu en vigtig opgave næste lørdag, hvor puljens bundhold, Kjellerup IF, kommer på besøg. Vi håber derfor på opbakning på Brabrand Stadion, når kampen skydes i gang lørdag d. 13/10 kl. 14:00.

 

Tekst og foto: Brit Sørensen Onwumelu / BS Sports & Media

Brabrand Stadion

Engdalsvej 86-88
8220 Brabrand

Webdesign: inno:media