Presse     Facebook     Søg

Barsk sæsonfinale for Brabrand

Lasse Buch Mberg 091119 04 AAF 650

Der var lagt op til den perfekte afslutning på efteråret for de århusianske 2. divisionsfans lørdag eftermiddag, hvor de to Århus-baserede mandskaber Brabrand IF og Aarhus Fremad skulle mødes i et lokalderby af hidtil uanede dimensioner. Og det blev da også et ganske uforglemmeligt opgør – for Brabrands vedkommende dog af de forkerte årsager. Hjemmeholdet Fremad lukrerede nemlig på Brabrands mange personlige fejl, der bl.a. førte til to straffespark og et direkte rødt kort, og spillede sig derfor til det, der udefra set ligner en overbevisende sejr på 4-1 foran et rekordstort publikum på næsten 2.000 tilskuere.

I Brabrand-lejren var der dog store frustrationer efter kampen – dels grundet egne fejl, men i den grad også grundet dommerens afgørende kendelser under kampen. Det var netop de frustrationer, der blev grundlaget for, at den ellers bundsolide forsvarsklippe Malte Færge med blot 16 minutter tilbage af kampen fik direkte rødt kort efter at have nedlagt Fremad-topscorer Christian Nissen i feltet.

”På det tidspunkt er jeg bare så sur, fordi jeg dels mener, de [Aarhus Fremad] begår frispark på Henrik [Lindhard, Brabrands målmand] i forbindelse med deres første scoring, og bagefter giver han dem straffespark i en situation, hvor Malthe Boesen bliver skubbet ind i bolden, der så rammer ham på armen. Jeg ved godt, det er dumt at lade sig påvirke, og det var sikkert fair nok, at jeg fik et kort, men jeg var bare så sur og frustreret,” udtalte Færge i omklædningsrummet efter kampen, hvor det var svært at få ørenlyd for Fremads sejrsråb efter et yderst succesfuldt efterår med 31 point i 16 kampe og en solid position på førstepladsen i 2. divisions Gruppe 2.

Brabrand bedst fra start

Kasper Andersen 091119 02 jubel450Det var ellers Brabrand, der kom bedst fra start i opgøret, da Kasper Andersen scorede kampens første mål efter 20 minutter efter flot kombinationsspil. Brabrand spillede i det hele taget en rigtig god 1. halvleg og fik sat masser af fint spil sammen på den ellers medtagede bane på Riisvangen Stadion. Cheftræner Tom Søjberg havde gjort det klart for sine spillere inden kampen, at Fremad var farlige på standarder, så de skulle så vidt muligt undgås. Alligevel begik Brabrand-anfører Michael Pedersen to frispark inden for kort tid, hvoraf det andet førte til en omstilling, der resulterede i en Aarhus Fremad-scoring. I situation hvor Fremads Mike Vestergaard brager mod mål, brager han dog også lige direkte ind i Brabrand-målmand Henrik Linhard, der i lignende tilfælde nok ville have fået et frispark. Dommerens fløjte forblev dog tavs, og i stedet fik Fremad udlignet – og således startede Brabrands nedtur.

Et kvarter inde i 2. halvleg opstod så situationen i Brabrands målfelt, som udløste det første straffespark. Efter dommerens vurdering havde Brabrands Malthe Boesen hånd på bolden i feltet, men han blev på det nærmeste skubbet ind i bolden, så dermed startede frustrationerne. Fremads topscorer Christian Nissen sendte nemlig bolden sikkert i mål og bragte således hjemmeholdet på 2-1. Kort tid efter begår Malte Færge så straffespark i frustration og bliver sendt tidligt i bad med direkte rødt kort – hvilket i og for sig også var en lidt hård kendelse – og Nissen kunne gentage bedriften med at score på straffespark. Det var dog ikke nok, for med Brabrand i undertal kunne han også sende bolden i mål, mens den var i spil, til hattrick og til sit i alt 12. mål (femte på straffe) i sæsonens 16 kampe.

Dommerkendelser afgjorde kampen

Så man ikke kampen, kan det se ud, som om Brabrand blev spillet ud af banen. Sådan føltes det dog ikke i Brabrand-lejren efter kampen, hvor der forståeligt nok var stor skuffelse og frustration. Tom Søjberg erkender dog også blankt, at resultatet som sådan var fortjent, men at det er noget misvisende for styrkeforholdet mellem de to klubber.

”Som kampen udvikler sig, er resultatet jo fortjent. Men i første halvleg var vi klart det bedste hold på banen. Så laver vi et dumt frispark, og det giver dem så muligheden for at komme ind i kampen. Det havde vi snakket om, vi ikke skulle. Så er der to hårde kendelser på straffe. Vi synes, det burde være gået den anden vej. Vi ser et frispark klart og tydeligt ved 2-1 målet, og ved det første straffe ser vi, at der er blevet moslet og skubbet, og bolden rammer så hans [Malthe Boesens] arm, efter han er blevet skubbet, og så siger de så, at der skal være straffe der. Jeg synes ikke, det er fair i forhold til reglerne. Men også der havde jeg advaret mine spillere – jeg havde snakket med nogle kollegaer, der kalder Riisvangen for ”Straffevangen”, for der er ikke noget hold i rækken, der får flere straffespark end Aarhus Fremad,” lød det ærgerligt fra Brabrand-træneren efter kampen.

Brabrand erkender dog også egne svagheder

Henrik Lindhard 091119 02 sammenstødAAF 450Det blev altså i høj grad dommerens kendelser, som faldt ud til Fremads fordel, der skubbede kampen i retning af en lidt for stor Fremad-sejr og noget, der ligner et kollaps af Brabrand. Men det skal ikke lyde som bortforklaringer, for havde man holdt sig til aftalerne, havde resultatet set helt anderledes ud. Desværre for Brabrand har det bare været kendetegnet for klubben, der ellers har spillet en fin efterårssæson, men nu slutter af med tre sejre i træk.

”Vi mangler lidt marginaler og også lidt dygtighed i nogle faser. Jeg havde skitseret tre ting i dag: at vi skulle spille vores eget spil og forsøge at flytte rundt på Aarhus Fremad, som vi skal. Det lever de fint op til. Men så er der det der med at lade være med at lave straffespark og lade være med at lave frispark – det skal man kunne håndtere. Det er en del af det at være et godt fodboldhold, at når man ved, modstanderen her får enormt nemme straffespark, og man skal lade være med at lave frispark ude i siden, for de er gode på dem, så skal man holde sig til aftalerne,” lyder det fra Tom Søjberg, der dog er fortrøstningsfuld i forhold til resten af sæsonen.

”Vi skal lige samle os op og få styr på det hele igen og få sat sejlene. Men nu skal spillerne ud og have en god fest i aften – der går lige en times tid, før de er ovenpå igen, og så skal de have en god fest og lidt gang i den. Så mon ikke vi får sat sejlene til at lave et godt forår også – det tror jeg bestemt, vi gør,” lyder den afsluttende bemærkning fra cheftræner Tom Søjberg, der nu sammen med spillerne kan se frem til nogle måneders pause i kampprogrammet, inden det går løs igen med de sidste kampe i 2. divisions grundspil fra d. 7. marts.

Se højdepunkter fra kampen her (kræver ikke abonnement).

Se det samlede overblik over sidste spillerunde i efterårssæsonen, opdateret tabel m.m. her

Brabrands kampprogram og foreløbige resultater er samlet her.

Foto: Ole Nielsen / Tekst: Brit Sørensen

Brabrand Stadion

Engdalsvej 86-88
8220 Brabrand

Webdesign: inno:media