Presse     Facebook     Søg

Mareridtsstart kostede BIF dyrt i nederlag

• Skrevet af Christoffer Møller

Screenshot 2020 09 26 at 18.21.35Brabrand fik en forfærdelig start og var bagud 2-0 efter 10 minutter, men et bravt kæmpende BIF-mandskab var lige ved at hente point med hjem fra København alligevel.

Brabrand havde i ugens løb haft en alt andet end optimal forberedelse til dagens kamp. Mens der fortsat er et par spillere der er ukampdygtige grundet skader, var der ligeledes flere spillere der ikke kunne træne med i løbet af ugen, fordi de afventede svar på Corona tests. Heldigvis kom alle tests tilbage som negative inden dagens kamp.

Det var altså et noget udfordret Brabrand hold, der tog på sæsonens længste udebanetur, for at se om de kunne hive point med hjem mod rækkens nummer 2 B93.

Men hvis BIF troede de havde haft en svær uge på træningsbanen, blev mareridtet blot værre da kampen blev fløjtet i gang.

Der var ikke spillet mere end 65 sekunder, før bolden lå i nettet og det var kun begyndelsen. For at dykke ned i posen med de største sportsklichéer, lignede Brabrand fra start ikke et hold der overhovedet var kommet ud af spillerbussen og blev fuldstændigt overløbet af B93, der kunne udbygge deres føring til 2-0 efter bare 10 minutters spil.
På dette tidspunkt så det ud som om, det ville blive en rigtig lang eftermiddag på Sjælland, men efter 20 minutter kom BIF endelig med i kampen og var især farlige over deres højre side, hvor kombinationen af Casper Lykke og Kasper Andersen forvoldte hjemmeholdet store problemer.
BIFs Jesper Henriksen fik efter 20 minutter Brabrands første gode mulighed, da han med et fantastisk spark, hamrede bolden på ydersiden af stolpen, men ind ville bolden ikke.

Derfor var det også ekstra bittert, da B93 efter 39 minutter scorede til 3-0 efter en kontra, hvor BIF forsvaret egentlig var 3 imod 1, men ikke fik lukket B93-angriberen hurtigt nok ned.

Herfra krævede det et comeback, som sjældent er set, siden Liverpool gjorde det mod AC Milan i den sagnomspundne Champions League finale fra 2005.

Brabrand gjorde dog forsøget og minuttet efter 3-0 scoringen, var Kasper Andesen lige ved at sende bolden imellem målmandens ben, men keeperen nåede lige at få hælen på og så endte det ud i et hjørnespark.

B93 var helt stoppet med at spille fodbold efter 3-0 målet og kunne nærmest ikke sætte 2 afleveringer sammen og det var nok medvirkende til at de, ved en gigantisk fejl, fik spillet Anton Søjberg helt fri foran målet.
Sådan en chance giver man ikke en talentfuld ung angriber, der har været til prøvetræning i både Norge, såvel som Randers FC. Han sendte sikkert læderet i kassen til 1-3. Og det var lige før BIF fik reduceret yderlige kort inden pausefløjtet, da bolden, efter et hjørnespark, lå og dansede foran målstregen, men et pludselig meget presset hjemmehold fik afværget og kunne gå til pause med en komfortabel 2-måls føring.

2. halvleg blev fløjtet i gang og B93 havde tydeligvis ikke brugt pausen på at finde de gode takter fra kampens første 40 minutter. De stillede sig dybt tilbage og lod Brabrand indlede et stormløb mod deres mål.
BIF-spillerne var aggressive og kunne pludselig lugte, at der var mulighed for at få point med hjem, på trods af den forfærdelige start. Brabrand havde masser af plads og viste det bedste etablerede angrebsspil, de har præsteret i denne sæson. Kombinationerne sad i skabet og det åbnede op for pladsen til spillerne.
Det udnyttede Malthe Boesen efter 71 minutter spil, da han helt fri på bagerste stolpe kunne sende Brabrand på 2-3.

BIF blev ved med at presse på, men mere blev det desværre ikke til. Til det var hullet på 0-3 simpelthen for stort, men holdet viste exceptionel fight og spirit, som de har gjort hele sæsonen på alle fronter. Man sad tilbage med en fornemmelse af, at hvis kampen havde været 5 minutter længere, så var den endt 3-3.

Efter kampen var det også en noget ærgerlig målscorer Boesen, som vi fik fat i på en telefonforbindelse:

”De får 3 alt, alt, alt for lette mål. Vi lukker alt for let mål ind, for vi spiller faktisk noget af den bedste fodbold, som jeg har været med til i Brabrand. I slutningen af 1. halvleg og hele 2. halvleg har B93 stort set ikke bolden. Det er ærgerligt vi lukker 3 mål ind, når man føler vi spiller mod et hold vi godt kan slå, hvis vi spillede mod dem igen i morgen. Det er lidt frustrerende. Vi skal simpelthen til at holde nullet og lade være med at lukke for lette mål ind.”

Der er bestemt ting at arbejde på for Brabrand, men selvom dagens kamp gav 0 point, er der en masse positive detaljer at tage med, specielt i 2. halvleg, hvor Brabrand viste hvor gode de har potentiale til at være. Kæmpe respekt til holdet, der nede 3-0, med en 3 timer lang bustur i benene, ikke lod sig knække og i stedet tog arbejdshandskerne på og var tæt på at blive belønnet for det.

Vi glæder os allerede til at se dem næste gang på /domis Park, hvor modstanderen er Dalum IF. Det sker lørdag d. 3/10 klokken 14:00.