• Skrevet af Christoffer Møller

EOS600D 34356 copy 2
Brabrand var stærke i defensiven og kom foran, men en unødvendig dødbold kostede og det endte med en pointdeling i sæsonens første lokalderby. Foto: Henrik Andersen

Der var lagt op til det helt store Aarhus opgør, da Fremad kom på besøg på et tætpakket /domis Park med dertilhørende solskin.

Der blev budt på en god omgang divisionsfodbold og hvis man var i tvivl om derbymentaliteten mellem holdene, blev man hurtigt mindet om det, da det første gule kort blev stanget ud allerede efter 5 minutter.

Brabrand var uden deres normale første keeper Christoffer Kørschen, der er ude af resten af efteråret med en brækket finger. I hans sted var det 2. holds målmanden Christoffer Tjell, der vogtede buret.

Brabrands 2. målmand hedder ellers normalt Jakob Bossow og han stod også 85 flotte minutter i seneste kamp mod Frem, da han blev kastet i vælten efter Kørschen fik rødt kort. Men der er samtidig snak om en blot 17-årig målmand, med masser af potentiale, men stadig meget at lære om, hvad det vil sige at spille divisionsfodbold. BIFs plan er at bringe den unge målmand langsomt, men sikkert frem på deres divisionshold. Derfor var vurderingen også, at til en kamp med meget bevågenhed, var den bedste løsning at spille med en mere rutineret målmand.

BIF lagde forsigtigt ud og det var tydeligt, at der var stor fokus på at stå solidt i 5-mands-bagkæden.
Det forløb også rigtigt godt i løbet af 1. halvleg, hvor man holdt Fremad fra store chancer, mens man lurede efter at komme afsted i kontrastød, specielt over højre siden, hvor Casper Lykke som sædvanlig var meget aktiv op af kanten.

Det førte til Brabrands første gode mulighed efter 42 minutter, men Kasper Andersens flugter gik over målet.
Minuttet efter var der igen optræk til en god chance. Denne gang var det et indlæg fra venstre side, som Malthe Boesen fik hovedet på, men afslutningen gik lige over overliggeren. 0-0 ved pausen og med et Brabrand hold der begyndte at vise tænder hen imod slutningen af 1. halvleg.

2. halvleg fortsatte som 1., med Fremad mest på bolden, men med et Brabrand mandskab, der fortsat lurede på mulighederne.

Vi skulle kun 7 minutter ind i 2. halvleg, før at BIF kom foran. Bolden blev spillet flot op igennem midten og herfra kunne den ligges ud til Kasper Andersen, der på kanten af feltet i højre side modtog bolden, tog et træk, og chippede Brabrand på 1-0.

Fremad, der inden sæsonen havde ambitioner om at rykke på, var tvunget frem på banen for at få et resultat. Det kastede to gode muligheder af sig umiddelbart efter 1-0 målet. Først sparkede de en stor chance over lige midt for målet og kort efter var der igen fare i Brabrand feltet efter et indlæg. Bolden blev lagt tæt ind under mål og BIF’s målmand fik kun klaret bolden halvt, indtil hjemmeholdets stærke midtbaneslider Conte fik clearet den.

Det gav lidt ro på og Brabrand fik igen styr på det defensive. Man fik igen stoppet Fremad’s offensiv og så stærke ud defensivt. Det lignede der lå 3 point og ventede.
Lige indtil et kvarter før tid, hvor man gav et halv dumt frispark væk i venstre side. Det var lige hvad udeholdet havde brug for, for at bryde den stærke defensiv op. Et godt frispark blev svinget ind nær straffesparkspletten og Fremad’s Søren Andreasen fik sat hovedet på og kunne udligne til 1-1.

Det tog lidt pusten af hjemmeholdet, der også begyndte at se trætte ud, efter at have løbet mange meter for at beskytte målet. Fremad var på bolden, men kunne ikke for alvor komme frem til de store chancer og det endte med et 1-1 resultat i Aarhus derbyet.

Ude fra lignede det at kampen forløb, som BIF gerne ville have det og derfor var det også en ærgerlig Tom Søjberg, vi fik fat i efter kampen:

”Jeg synes egentlig vi var godt klædt på til deres dødbolde, så jeg er selvfølgelig lidt ærgerlig over den der. Jeg er lidt usikker på om vi overhovedet skulle have givet den dødbold væk. Det virkede ikke som om vi var i problemer nede bagved og vi havde snakket om at lade være med at give dumme dødbolde væk. Den var jeg træt af.

Men derudover, spiller de som aftalt, arbejder de med de rigtige ting, hjælper de hinanden derinde, giver de hvad de kan? Jeg kan sætte flueben ved det hele.”

Der var også tydelig skuffelse inde fra omklædningsrummet og det forstår man godt ovenpå en flot præstation, der godt kunne have givet 3 point.

Denne gang måtte Brabrand nøjes med det ene mod oprykningsaspiranterne fra Riisvangen, der smed 2 point mere i drømmen om oprykning.
Værd er det at nævne at Aarhus Fremad traditionelt har haft det svært på Brabrand hjemmebane, hvor man skal helt tilbage til 2011 for at finde deres seneste sejr her på banen.

Facit blev en pointdeling, hvilket trods alt er fornuftigt mod et hold der har forventning om at rykke op.

Næste opgave byder på endnu en vigtig kamp, når BIF d. 24/10 tager til Sønderjylland i håbet om at få 3 point med hjem mod FC Sydvest 05, der ligesom Brabrand har 8 point for sæsonens første 8 kampe.

Kickoff er klokken 13:00.