Mål-show mod frembrusende nordjyder

Anton Sjberg 250818 01 650

Dagens kamp blev muligvis den sidste hjemmekamp på græsunderlaget på Brabrand Stadion, der har det svært med efterårets nedbørsmængde. I så fald blev det til gengæld en på alle måder både spændende, intens og underholdende sidste kamp, inden den nye kunstgræsbane officielt tages i brug pr. 1. november. Dagens modstander fra Jammerbugt FC angreb nemlig for fuld damp fra første kampfløjt og kom da også først på måltavlen. Endnu engang fik Brabrand-mandskabet dog kæmpet sig tilbage og endte til sidst med at løbe nordjyderne over ende med en 3-1 sejr.

Brabrands Mike Kaljo var igen med i startopstillingen efter at have startet på bænken i de seneste kampe, hvor han med sine indhop har skabt masser af dynamik i Brabrand-angrebet, bl.a. i 2. halvleg af seneste hjemmekamp mod AB Gladsaxe. I dag skulle han således holde længere, men arbejdede af den grund absolut ikke mindre for sagen og blev – helt fortjent – da også udnævnt som ”City Vest Man of the Match” efter kampen. Udnævnelsen blev afgjort ved publikumsafstemning, og hans to flotte assist ved henholdsvis 1-1 og 2-1 målet spillede da uden tvivl også en stor rolle for publikums afstemning.

”Vi sætter os på kampen fra starten og får sat noget godt fodbold sammen, mens det var muligt på den bløde bane – men sover lige kort og kommer bagud. Det er som om, vi skal kickstartes ved at der kommer pres på os. Så er det, som om alle mand lige giver 10% mere. Vi skal bare være der fra kampens start, i stedet for at vi først skal have et gok i nøden,” lød det efter kampen fra dagens ’City Vest Man of the Match’, Mike Kaljo.

Halvvejs inde i 1. halvleg kom Jammerbugt altså først på måltavlen ved Sead Gavranovic i en situation, hvor Brabrand igen viste lidt svagheder i forsvaret. Udeholdet pressede da også på for endnu en scoring, men det lykkedes Brabrand at afværge de mange angreb og skud mod mål. Mod slutningen af halvlegen fik Brabrand i stedet overtaget, hvilket resulterede i det udlignende mål til 1-1 kort før pausen, der blev scoret af Anton Søjberg – denne gang dog ikke direkte på frispark, som ellers er blevet hans nye speciale, men med et lækkert venstrehug lige foran mål, hvor bolden var blevet serveret på et sølvfad af (førnævnte) Mike Kaljo.

Både Kaljo og Søjberg havde 20 minutter inde i 2. halvleg en fod med i 2-1 målet, der faldt efter en situation, hvor Lasse Møberg fra venstre flanke sparker bolden indover. En Jammerbugt-forsvarer får hovedet på, og Kasper Andersen samler bolden op i højre side og sætter gang i endnu en farlig situation, hvor Mike Kaljo dribler næsten overlegent ind i banen med tre-fire Jammerbugt-spillere halsende efter sig, spiller bandespil med Anton Søjberg og chipper bolden over en forsvarsspiller og videre til Kasper Andersen, der tager bolden ned med venstre, vender på en (Preben Elkjær-)tallerken og banker bolden i mål med højre-poten – en pote, der i øvrigt adskillige gange i kampen allerede havde kanoneret bolden forgæves mod mål. Det var derfor en forløsning og helt velfortjent, at netop Kasper Andersen kom på måltavlen.

Anton Søjberg skyder sin ind på topscorerlisten

Brabrand var dog slet ikke færdige med de flotte mål. Hvor de to første mål i høj grad var et resultat af flot samspil og gode kombinationer, tog Anton Søjberg sig helt selv af den tredje scoring, hvor han i et kontraangreb sætter i fuld fart mod mål og sparker resolut til kuglen med sit gyldne venstreben lige uden for målfeltet – og sikkert endda havde skudt bolden direkte i Brabrand Søen, hvis ikke netmaskerne havde taget imod. Med den blot 18-årige Anton Søjbergs anden scoring i kampen og femte scoring i 10 spillede kampe i sæson 2019-20, fik den unge angriber således skudt sig direkte ind på en delt tredjeplads på 2. divisions topscorerliste.

Dagens opgør endte således ikke bare med en tiltrængt sejr til Brabrand (oven på tre uafgjorte kampe i streg) – den endte med en rigtig arbejdssejr, for dagens modstander fra Jammerbugt FC var i den grad også farlige i kampen, og Brabrand var ind imellem i store problemer over for et fremadstormende og aggressivt mandskab. Kampen vil dog uden tvivl blive husket af dagens publikummer for de tre helt fænomenale scoringer af hjemmeholdet.

Det var da også en ganske tilfreds dobbelt målscorer og ny mand på topscorerlisten, der havde følgende at sige om dagens tiltrængte sejr.

”Det er helt vildt forløsende. Man brænder bare op af glæde indeni. Det er den fedeste følelse. Det er også fortjent, for jeg synes, vi har haft rigtig mange gode kampe, som vi ikke har fået fuldbyrdet resultat ud af, så det er mega forløsende – og det er en kæmpe cadeau til gutterne,” lød det fra Brabrand-topscorer Anton Søjberg.